Välj rätt plattång

Det finns ett enormt utbud av plattänger och att veta vilken man ska välja kan kännas som ett snudd på omöjligt uppdrag. För att ha en chans att hitta rätt måste man utgå från sin hårtyp och vilket resultat man är ute efter. Breda plattor är till exempel bättre för långt och tjockt hår medan smala plattor är att föredra om man har kort hår. Smala plattor kan även vara bra om man vill använda plattången som locktång.

Teknologi

När det gäller teknologin är det en smaksak vilken man föredrar. Keramiska plattor tillhör den vanligaste typen och fördelen med dessa är den snabba jämna värmen man får. Att plattorna är jämnt varma ger ett bra resultat oavsett vilken del av plattan man använder. Både tourmaline och jonisk teknologi har fördelen att värmen frigör negativa joner som gör håret glansigare och mindre statiskt. Ofta används keramiska plattor i kombination med en yta av tourmaline eller jonisk teknologi för att skapa en bra och skonsam produkt som ger ett bra resultat.

Prisklass och behov

Plattänger finns i olika prisklasser och om man ska köpa en billig eller en lite dyrare modell beror på vilka behov man har. När man ska välja plattång ska man främst titta efter vilka finesser den har och hur den fungerar, om den har var man behöver. Kanske är det så att det räcker med en billigare modell eftersom man inte har så höga krav mer än att håret ska bli rakt de få gånger man tänker använda den. Det kan också vara så att man tänker använda den flera gånger i veckan och att det då krävs en lite dyrare och mer avancerad tång för att möta ens behov. Att köpa en billig och enkel variant hjälper inte om man egentligen behöver en mer avancerad för att inte tröttna och behöva köpa ytterligare en.