Plattångsteknologier

När man ska välja plattång handlar det mycket om olika teknologier som alla är bra på sitt sätt och har avsikten att ge ett bra resultat och vara skonsamma mot håret. Ofta kombineras dessutom två eller fler teknologier i en och samma tång. Att veta vad man vill ha eller behöver är inte lätt om man inte vet vad de olika teknologierna innebär. Några exempel på plattångsteknologier är:

Keramisk

Plattänger med keramiska plattor är vanligast förekommande på marknaden. Keramiken gör att plattorna får en jämn värme över hela ytan vilket innebär att man får samma resultat med sin tång oavsett vilket stycke av plattan man använder. Den gör även att plattorna snabbt kommer upp i rätt temperatur. Keramiken är dessutom skonsam och sliter inte lika mycket på håret, samtidigt som den får tången att glida lättare och hindrar håret från att brännas.

Jonisk

Att en plattång är joniserande innebär att det bildas negativa joner när den värms upp. Detta stärker håret inifrån och ger det näring samtidigt som de negativa jonerna har en anti-statisk effekt på håret och gör det glansigt.

Tourmaline

Tourmaline är en ädelsten som är särskilt skonsam mot håret och även med denna teknologi bildas negativa joner som gör håret mjukt och glansigt, och samtidigt mindre statiskt.

Colour Saver

Colour saver-teknologi är speciellt utvecklat för färgat hår. Ett färgat hår kan vara lite extra känsligt och behöver därför en skonsam plattång som dessutom inte torkat ut håret eller bleker färgen.

Nanoteknologi

Nanoteknologi utmärker sig främst med att den gör ytan på plattorna mycket hård samtidigt som den är skonsam mot håret. Smuts och rester från stylingprodukter fastnar inte på plattorna vilket gör att den håller längre. Dessutom får plattorna en jämn temperatur och glider lätt över håret.

Det finns även tänger som kombinerar två teknologier, till exempel:

Jonisk-keramisk

En plattång med jonisk-keramisk teknologi drar nytta av två bra teknologier i en och samma produkt för att göra den lättarbetad och skonsam mot håret. Den här kombinationen ger plattorna en jämn värme samtidigt som håret blir mjukt och mindre statiskt.

Tourmaline-keramisk

Det finns även kombinationen tourmaline och keramik som ger ett resultat liknande det man får med en jonisk-keramisk kombination. En sådan här plattång är väldigt skonsam mot håret och får även den en jämn värme av keramiken samtidigt som de negativa jonerna minskar den statiska elektriciteten och ger ett glansigt hår.