Plattång

Det är väl sällan man är helt nöjd med sitt hår eller sin hårtyp. Som tur är kan man göra väldigt mycket med just håret och förändra det på alla möjliga vis. Har du kanske lockigt hår eller mycket volym men önskar att det vore lite rakare och plattare? Om så skulle vara fallet kan det vara en god idé att införskaffa en plattång. En plattång är en tång med två varma plattor som kläms ihop om håret och slätar ut det. Man börjar vid hårfästet och drar tången neråt, en slinga i taget tills håret är slätt och fint.

När man ska välja plattång kan man bland annat välja mellan olika material i plattorna samt om den ska ha smala eller breda plattor. Vilket man ska välja beror mycket på hurdant hår man har och vilken frisyr man vill göra. Om man tycker att det är svårt att hitta rätt i plattångsdjungeln och inte vet vilken modell man ska välja kan det vara en god idé att rådfråga någon med erfarenhet och kunskap i ämnet.

Om man tar hand om sin plattång och rengör den när det behövs kan den hålla väldigt länge. Samma sak gäller i princip med håret. Eftersom den höga värmen lätt sliter på håret ska man även vara noga med att vårda och ta hand det på ett bra sätt, vilket man kan göra genom att använda värmeskydd och kanske göra en hårinpackning med jämna mellanrum om man använder tången ofta. På så sätt minskar man risken för slitage samtidigt som håret får lite välbehövd näring och fukt.

Trots att man tar hand om sin plattång kan beläggningen på plattorna slitas efter hand och för att få ett bra resultat utan onödigt slitage på håret är det bra om man tittar lite noggrannare på dem ibland. Även om en plattång kan hålla väldigt länge om man tar hand om den så slits den ut med tiden, precis som alla andra tekniska apparater. För att den ska vara så skonsam som möjligt måste plattorna vara i bra skick.